با وجود بیشتر و بیشتر شدن اپلیکیشنهای تلفن همراه، دسترسی به مخاطبان خود و افزایش آن برای تازهواردان آسان نیست. رقابت واقعاً داغ است: طبق آمار Statista، تا اوت 2019، تقریباً 3 میلیون برنامه در Google Play Market و حدود 2 میلیون برنامه در App Store اپل، دو فروشگاه برنامه پیشرو در جهان وجود داشت و اعداد به طور پیوسته در حال افزایش است. در حال رشد. بنابراین، نه تنها برنامههای تلفن همراه باید کیفیت بالایی از عملکرد خود را ارائه دهند، بلکه باید برند اپلیکیشن موبایل قوی برای برجسته شدن ایجاد کنند. امروز در مورد استراتژیها و نکاتی برای برندسازی اپلیکیشن موبایل بحث میکنیم.
برندسازی اپلیکیشن موبایل چیست؟
طبق معمول، بیایید با اصطلاحات شروع کنیم. در یکی از مقالات قبلی ما قبلاً برندینگ را به عنوان مجموعهای از تکنیکها و مراحل بازاریابی و روانشناختی برای تبلیغ یک محصول، خدمات، پرسونا و غیره برای تنظیم یک برند تعریف کردهایم. به نوبه خود، برند تصویری است که با مجموعهای از ویژگیهای متمایز ایجاد میشود و آگاهی و شناخت محصول یا خدمات در بازار را ارتقا میدهد، این چیزی است که مردم در مورد آن فکر میکنند و میدانند. بنابراین، برندسازی توسعه اپلیکیشن موبایل به این معناست که کاربران چگونه اپلیکیشن را در تعامل با آن درک می کنند: تصویر بصری، ارتباطات و شهرت آن.
سوالاتی که باید در نظر بگیرید
برای ساختن برند اپلیکیشن موبایل خود، اول از همه، به سوالات سنتی برای ایجاد هر برندی پاسخ میدهید:
- چه کسی قرار است از برنامه شما استفاده کند و چرا از آن استفاده میکند؟
- USP برنامه شما چیست؟ چه چیزی آن را در مقایسه با دیگران منحصر به فرد میکند؟
- ظاهر اپلیکیشن شما چیست؟ پیام اصلی که با نمادهای بصری خود مانند آرم، رنگ ها، تصاویر، طلسم ها و غیره منتقل میکند چیست؟
- اپلیکیشن شما چه احساسات و عواطفی را در کاربران خود بیدار میکند؟
- لحن و صدای برنامه شما چیست؟ رسمی است یا غیر رسمی؟ آیا با کاربر به عنوان دوست، متخصص، مربی یا شخص دیگری ارتباط برقرار میکند؟
- کاربران چگونه اطلاعات اپلیکیشن شما را به دست خواهند آورد؟ کانالهای ارتباطی بین اپلیکیشن و کاربر چیست؟
- چگونه اپلیکیشن بسازیم؟
- چگونه یک برند بسازیم؟
پاسخ به این سؤالات امکان شکلدهی رویکرد کلی را فراهم میکند، که بر تمام جنبههای کار در طراحی، توسعه و ارتقای برنامه تأثیر میگذارد. برندسازی بر منطق و انتقال تجربه کاربر، رنگها و تایپوگرافی، گرافیک و انیمیشن، کپی و سبک تأثیر میگذارد. مشخص میکند که کدام کانالها و روشهای تبلیغ میانبرها را از برنامه برای یک کاربر تنظیم میکند. بنابراین، برای تاثیرگذاری برندسازی موبایل، باید قبل از شروع طراحی و توسعه به این سوالات پاسخ دهید. در این صورت، تمام تلاش ها در یک جهت پیچیده انجام می شود و تصویر برند یکپارچه و سازگار خواهد بود.
استراتژیهای برندسازی اپلیکیشن موبایل
پس از اینکه مشخص کردید که چه کسی مخاطب برنامه است، چه مشکلاتی را حل میکند و چه پیامی را به جهان ارسال می کند، زمان آن است که قدم به قدم یک تصویر برند بسازید. بیایید برخی از استراتژی ها و ویژگی های ضروری در این فرآیند را بررسی کنیم. مطمئناً، همه آنها باید بر اساس تحقیقات کاربر و کاوش در بازار برای یافتن راه حلهای اصلی باشد.
لوگو و نماد برنامه
یکی از عناصر اصلی برندسازی یک لوگو است که نماد بصری نشان دهنده برند است. لوگو انواع مختلفی دارد:
- نماد: تصویری از یک پتانسیل نمادین بالا مرتبط با نام تجاری برنامه، عملکرد، یا حوزه استفاده
- لوگوتایپ (Wordmark): حروف هنری با نام کامل برند
- Lettermark: حرف اول نام برند که به صورت هنرمندانه ارائه میشود.
- علامت ترکیبی: دو تکنیک به طور همزمان مورد استفاده قرار میگیرند – علامت / علامت حرف و علامت کلمه
- نشان: علامت کلمه یا حروف نشان دهنده نام برند را در تصویر نمادین نشان میدهد.
ارتباط لوگو با نماد
در مورد برنامههای تلفن همراه، نکته مهمی که باید در مورد آن فکر کنید، ارتباط لوگو با نماد برنامه است. نماد برنامه یک علامت تجاری تعاملی است که برنامه را در پلتفرمهای مختلف با پشتیبانی از هویت اصلی ارائه میدهد. در بیشتر موارد، لوگوی برنامه را با توجه به الزامات این نوع آیکون طراحی میکند. از آنجایی که نماد برنامه در فضای بسیار محدودی قرار میگیرد، علامتهای بزرگ کلمه یا نشانهای پیچیده نمیتوانند به طور موثر استفاده شوند. بنابراین، آیکونهای برنامه معمولا دارای نمادها یا حروف هستند.
با این حال، میتواند چیز دیگری نیز اعمال کند، به عنوان مثال، یک طلسم یا ترکیبی انتزاعی از رنگهای شرکتی. رویکرد دیگری ممکن است برای برنامههایی که برندهای معروف را با لوگوهای قابل تشخیص ارائه میکنند استفاده شود: در این مورد، طراحان باید تصویر لوگوی شناخته شده را با شکل یک نماد برنامه تطبیق دهند در حالی که در داخل برنامه از شکل کامل آن استفاده میکنند.
مطالب جدید ما رو بخون
<< اپلیکیشن پزشکی چیست؟ طراحی اپلیکیشن پزشکی >>
کلید واژهها و کلمات کلیدی
یکی دیگر از راههای خوب برای سازگار کردن برند، ساخت مجموعهای از کلمات کلیدی برای آن است. آنها را می توان با توجه به نقش خود به چند گروه تقسیم کرد. کلمات کلیدی توصیفگر برند شما را شناسایی و توصیف می کنند، بنابراین همه شرکت کنندگان در فرآیند خلاق متوجه خواهند شد که برنامه باید چه تصویری دریافت کند و چه پیامی باید ارسال کند. این کلمات کلیدی ویژگیهای اصلی را تعریف میکنند که کاربران باید فوراً از نگاهها و تعاملها دریافت کنند. به عنوان مثال، در این مجموعه می توانید برنامه را به عنوان “خنده دار، سرگرم کننده، روشن” یا “مفید، ساده، مینیمالیستی” یا “تجاری، لوکس، منحصر به فرد” و غیره تعریف کنید.
کلمات کلیدی برند مجموعه کلماتی را که مردم برای یافتن برنامه شما استفاده می کنند ارائه می کنند. این نه تنها نام اصلی است، بلکه انواع مختلف پسوند آن و همچنین اشتباهات تایپی است. به عنوان مثال، در مورد برنامه Upper ما، لیست شامل Upper، Upper App، Upper to-do app، Upper Mobile app، Uper، UPPER و غیره خواهد بود. در صورت برنامه ریزی، این لیست برای مسائل سئو و کمپین های تبلیغاتی مفید خواهد بود. کلمات کلیدی Brand-Plus ترکیبی از یک نام تجاری با کلمات یا عبارات واجد شرایط هستند.
نام، شعار، سبک
مطمئناً، این نکات بهتر است قبل از فرآیند خلاقانه واقعی طراحی و توسعه مورد توافق قرار گیرند. موضوع این است که نام گذاری از نظر رقابت قوی چالش بزرگ دیگری است و تأثیر زیادی بر روی تمام راه حل های زیر در مورد طراحی، بازاریابی و ارتباط با کاربران دارد. به جز برای تصمیم گیری در مورد نامی که به نظر شما منعکس کننده مزایای برند و به یاد ماندنی است، باید از موارد زیر اطمینان حاصل کنید:
- در دسترس بودن این نام در AppStore و PlayMarket (اگر در دسترس نباشد، باید انواعی را پیدا کنید که ممکن است به نام تجاری و کلمات کلیدی برند شما تعلق داشته باشد یا از صفر شروع کنید و نام دیگری پیدا کنید)
- یک نام دامنه برای یک وب سایت یا صفحه فرود که برای برنامه خواهید داشت (در صورتی که برنامه یک محصول مستقل باشد نه حامی یک نام تجاری موجود)
وجود نام برنامه در اینترنت (ممکن است برندهای غیربرنامه دیگری قبلاً از این نام استفاده می کنند و رقابت با آنها دشوار است). - علاوه بر این، نام برنامه بر مفهوم کلی سبک، انتخاب رنگها، ایدههای لوگو و طلسم، طراحی آیکونهای اپلیکیشن و بسیاری موارد دیگر تأثیر میگذارد. بنابراین، اگر در ابتدا تصمیم بگیرید، بعداً ساعتهای زیادی در طراحی مجدد صرفهجویی خواهید کرد. با این حال، این مسیر فقط یک توصیه است، نه یک درمان: مثالهای خوب زیادی وجود دارد که برنامهها درست در فرآیند ایجاد یا حتی پس از راهاندازی با موفقیت تغییر نام میدهند، اما در این صورت، باید برای ساعات کاری اضافی آماده باشید. و مقداری تلاش برای بازسازی سایر داراییها.
یک نکته دیگر در این بخش شعار است، یک شعار برند جذاب که پیامی در مورد مزایای اصلی برنامه به کاربر ارسال میکند. در برندسازی برای یک اپلیکیشن موبایل، ممکن است به نظر مهم نباشد زیرا گاهی اوقات جایی برای کپی زیاد در داخل برنامه وجود ندارد. با این حال، سعی کنید فراتر از خود برنامه فکر کنید: قطعاً برای تبلیغ برنامه به یک شعار برای کانال های بیرونی نیاز دارید. ممکن است در شبکه های اجتماعی، ویدئوهای تبلیغاتی، بررسیها، صفحات فرود، ایمیلها و غیره استفاده شود.
و نکته دیگری که باید در مورد آن فکر کنید، سبک نوشتن UX و کپی رایتینگ برای برنامه است. کپی لحن و صدای ارتباط را تنظیم می کند و نوع روابط با کاربر را تعیین میکند. بنابراین، رسیدن به درک نحوه صحبت برنامه با کاربران و حفظ این سبک در همه کانالهای داخل و خارج از برنامه بسیار مهم است. برخی تغییرات جزئی برای کانالهای مختلف قابل قبول است، اما ارتباط کلی باید از یک نقطه به نقطه دیگر ثابت باشد.
مطلبی برای شما
<< اپلیکیشن شرکتی چیست | طراحی اپلیکیشن شرکتی >>
گرافیک
برای توسعه یک برند اپلیکیشن قوی، حیاتی است که به آن اصالت بخشیده شود، حتی اگر چیزی بسیار ابتدایی و گسترده بفروشد. گرافیک سفارشی در اینجا ویولن برتر را می نوازد. آنها برنامه را منحصر به فرد می کنند و توجه کاربران را به خود جلب می کنند. فراموش نکنید که رضایت زیبایی شناختی یکی از قوی ترین عوامل مطلوبیت است.
در این زمینه، از محتوای گرافیکی زیر استفاده کنید:
- لوگو (توضیح داده شده در بالا)
- طلسم (شخصیت های به یاد ماندنی نمادین که از طرف برنامه با کاربر ارتباط برقرار می کنند)
- تصاویر سفارشی (اعلان های بصری در مورد توابع و فرآیندها، تصاویر تم)
- عناصر تعاملی مارک دار (لودر، صفحه نمایش اسپلش، آموزش و غیره)
- عکسها (نه تنها در داخل برنامه، بلکه عکسهای باکیفیت برنامه برای تبلیغ آن)
فیلم محصول
امروزه، در عصر یوتیوب و اسنپ چت، محتوای ویدیویی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. برندسازی اپلیکیشن موبایل نیز از این قاعده مستثنی نیست. یک ویدیوی محصول یا توضیح دهنده یک نمایش متحرک کوتاه از ویژگیها و مزایای برنامه است، در مورد مراحل ویژه تعاملات اطلاع میدهد و پتانسیل حل مسئله آن را نشان میدهد. یک ویدیوی خلاقانه و جذاب راه خوبی برای جلب توجه مشتریان و روش اثبات شده اطلاع رسانی سریع و روشن به آنها است.
بازیگونهسازی
گیمیفیکیشن مکانیک بازی را در محیط غیر بازی به ویژه برنامههای موبایل اعمال میکند. چالشها، نشانها، تابلوهای امتیازات، پاداشها روشهای موثر انگیزش کاربر هستند. با استفاده از گرافیک در سبکشناسی برند، از آگاهی برند پشتیبانی میکنند و رابط برنامه را به راحتی تشخیص میدهند. حتی بیشتر از آن، چنین جوایز مجازی یا حتی واقعی، کاربران را تشویق میکند تا موفقیت خود را چه به صورت آنلاین و چه آفلاین با دوستان خود به اشتراک بگذارند – به این ترتیب، آنها به کانال دیگری تبدیل میشوند که اطلاعات مربوط به برنامه را توزیع میکند و تجربه کاربری مثبتی را تجربه میکند.
کمک و پشتیبانی
هیچ خیاطی نمیتواند با پارچه بد یک کت خوب بسازد. برندسازی واقعی فقط به خاطر جلب توجه و ایجاد اولین تاثیر باورنکردنی نیست. این در مورد تمام تجربیاتی است که کاربران خواهند داشت. بنابراین، مراقب باشید که آنها در هر مرحله از تعامل، به خصوص در مورد محصولات پیچیده تلفن همراه مانند شبکه های اجتماعی یا تجارت الکترونیک، چگونه از پشتیبانی مورد نیاز خود برخوردار شوند.
صفحات فرود
صفحه فرود ابزاری بسیار مهم برای ایجاد برندسازی اپلیکیشن موبایل و حضور آنلاین است. اگر کیس فقط برای موبایل باشد و برنامه با یک وب سایت مرتبط نباشد، نقش مهمی ایفا می کند. به طور کلی، این یک صفحه وب است که با تمرکز بر یک هدف نسبتاً محدود خاص و یک روش سریع برای انجام یک عمل خاص طراحی شده است. بنابراین، برای یک برنامه تلفن همراه، هدف نصب برنامه خواهد بود و صفحه فرود به طور خلاصه مزایا و عملکردهای آن را پوشش میدهد.
جدیدترینهای بلاگ
<< معرفی بهترین اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی >>
علاوه بر این، میتوانید چندین صفحه فرود برای یک برنامه بر اساس بخشهای مختلف مخاطب هدف با هدفیابی جغرافیایی، جنسیتی، روانشناختی، جمعیتی و رفتاری ایجاد کنید. این یک راه موثر برای دسترسی به کاربران و ارائه سریع برنامه به آنها است که به آنها چیزی بیش از اسکرین شات ها در AppStore میگوید. در اینجا نمونه صفحه فرود طراحی شده برای یک سرویس تلفن همراه دوستیابی است.
کلام آخر
در این مقاله، به این سوال که چگونه یک برند اپلیکیشن موبایل بسازیم که قدرتمند باشد؟ پاسخ دادیم و نکاتی که با رعایت آنها میتوانید یک برند اپلیکیشن خوب را ایجاد کنید را به شما گفتیم، اگر هرگونه راهنمایی و کمک در این زمینه نیاز داشتید، همند میتواند به شما کمک کند و به شما مشاوره دهد.