در این مقاله به بررسی اصول اولیه در ساخت اپلیکیشن موبایل میپردازیم، زیرا در بازار رقابتی امروز، طراحی سایت و یا طراحی اپلیکیشن موبایل رقابت بالایی دارند، و داشتن پیش زمینهای از طراحی اپلیکیشن موبایل بسیار ضروری مهم است.
اپلیکیشن موبایل و ضرورت وجود آن
اپلیکیشن موبایل، برنامهها و نرم افزارهایی هستند، که برای اجرا بر روی گوشیها ساخته شدهاند. سیستم عامل اندروید و Ios دو سیستم عامل مشهور و پرطرفدار برای موبایل هستند. که اولی را شرکت گوگل ساخته و پرطرفدارترین سیستم عامل است.
Ios نیز دومین سیستم عامل پر طرفدار موبایل است، که توسط شرکت اپل طراحی و تولید شده است. طراحی اپلیکیشن موبایل، کار ساده و راحتی نیست و لازم است تا اصول اولیه ساخت اپلیکیشن به دقت صورت پذیرد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با برخی از اصول مهم طراحی اپلیکیشن آشنا کنیم. پس همراه همند باشید :
۶ اصول اولیه برای ساخت اپلیکیشن موبایل
در ادامه این مطلب، موارد و اصول اولیه و مبتدی که باید بدانید را به شما دوست داران طراحی رابط کاربری اپلیکیشن موبایل، معرفی خواهیم کرد :
۱. طرح اولیه خود را مشخص کنید
از اولین و مهم ترین اصول ساخت اپلیکیشن موبایل، داشتن یک طرح اولیه از اپلیکیشن خودتان است. برای طراحی یک اپلیکیشن، لازم است ترکیب استفاده از رنگها، فونتها عکسها، محل قرارگیری منو و دیگر موارد در صفحات مختلف را مشخص نمایید.
📱 توسعه اپلیکیشن موبایل چیست + انواع اپلیکیشن های موبایل 📱
با این روش، شما یک نمونه شبیه سازی شده از اپیلیکیشن مورد نظر خود دارید، که به اصطلاح به آن لایوت نیز گفته میشود. این لایوت اولیه میتواند همانند یک نقشه راه شما را در طراحی محصول نهایی همراهی نماید.
۲. توجه داشته باشید، طرح اپلیکیشن شما، با موبایل سازگار باشد
در نظر گرفتن اندازه، طول و عرض گوشیهای مختلف نیز، از دیگر مواردی است که در طراحی اپلیکیشن موبایل، باید به آن توجه نمایید و آن را فراموش نکنید. گوشیهایی که امروزه توسط شرکتهای مختلف طراحی میشوند، طول و عرض مختلفی دارند که باید اپلیکیشن شما، با تک تک آنها سازگاری داشته باشد که هنگام اجرا و نمایش، به بهترین شکل ممکن ظاهر شود.
۳. طراحی UI و طراحی UX مناسب موبایل داشته باشد
عبارت Ui، مخفف عبارت User Interface (رابط کاربری) میباشد. که شامل تصاویر، متنها، دیاگرامها، ماژولها، جدول، ویدئوها و همچنین رنگ میباشد. طراح رابط کاربری (ui) رابطه ای بسیار نزدیکی با تجربه کاربری User Experience) Ux) دارد، بطوریکه باید هردو آنها در کنار هم انجام شود و به هم وابسته هستند. اگر مخاطب هنگام کار با اپلیکیشن شما تجربه کاربری خوبی داشته باشد، این امر نشان دهنده طراحی رابط کاربری خوب و مناسب میباشد.
این مورد، را میتوان یکی از مهمترین اصول ساخت اپلیکیشن موبایل دانست، زیرا با ظاهر سایت سر و کار دارد و اگر به درستی و دقت انجام نشود و یک طراحی عجلهای داشته باشد، اپلیکیشن شما هرگز موفق نخواهد شد.
۴. استفاده از عناصر ساده و مینیمال | سادگی در چیدمان
سادگی، همیشه یکی از بهترین انتخابها برای طراحی یک اپلیکیشن موبایل، طراحی سایت و یا حتی یک استایل متفاوت است. متخصصان طراحی اپلیکیشن، از این امر آگاه هستند که نحوه چیدمان مناسب لینکها، منوها، عکسها، رنگبندی، استفاده از سایز مناسب تصاویر و….. تاثیر زیادی در جذب مخاطبین دارد.
پس باید دقت عمل زیادی به خرج دهید تا محصول نهایی کاربرپسند باشد. محیط اپلیکیشن در حین زیبایی، باید کاربری ساده و راحتی داشته باشد. تا کاربران به راحتی بتوانند از امکانات آن استفاده کنند.
۵. قابلیت بروزرسانی برای اپلیکیشن
برای همه ما اتفاق افتاده که هرچندوقت یکبار، آپدیت جدیدی برای اپلیکیشنهایمان میآید و در آن عواملی چون تغییر ظاهری، رفع باگها و ایرادات آن برنامه، انجام میشود. پس توجه داشته باشید که نرمافزارتان، مجهز به قابلیت بروزرسانی باشد. این مورد نیز، از جمله نکات مهم در ساخت اپلیکیشن موبایل است.
🤍 . از صفحه سورتا نیز میتوانید دیدن کنید . 🤍
۶. مجهز به قابلیت جست و جو در ساخت اپلیکیشن موبایل
از دیگر نکاتی که در مورد طراحی اپلیکیشن موبایل، مورد توجه است، قرار دادن قابلیت جست و جو در اپ است زیرا وقتی کاربر وارد اپلیکیشن شما میشود، ممکن است برای یافتن گزینه مورد نظر خود احتیاج به جست و جو داشته باشد، اگر این آیکن وجود نداشته باشد، کاربر گزینه خود را پیدا نخواهد کرد و در این صورت، اپلیکیشن را میبندد و پاک میکند.
نرم افزار ساخت اپلیکیشن موبایل
در این بخش میخواهم چند نمونه از نرم افزارهای ساخت اپلیکیشن موبایل را که بین کاربران محبوبیت بالایی دارند را به شما معرفی کنم، تا در ساخت اپلیکیشن موبایل خود، ایدههای بیشتری داشته و راحتتر باشید.
۱. نرمافزار Android Studio
اندروید استودیو، یک محیط توسعه یکپارچه توسعه اندروید (IDE) رسمی برای توسعه اپلیکیشن موبایل در سیستم عامل اندروید است که توسط گوگل توسعه یافته است. اندروید استودیو مبتنی بر IntelliJ IDEA IDE Jetbrains است.
۲. اپلیکیشن Xcode 6
Xcode 6، روش کاملاً جدیدی را برای طراحی و ساخت نرم افزار معرفی میکند. Swift یک زبان برنامه نویسی جدید و ابتکاری برای Cocoa و Cocoa Touch است و هنگامی که با ابزار Xcode ترکیب میشود، برنامه نویسی را به یک تجربه زنده لذت بخش تبدیل میکند. رندر زنده در Interface Builder کد UI دست نویس شما را در بوم طراحی نمایش میدهد و فوراً تغییراتی را که در کد تایپ میکنید، منعکس میکند.
📱 دلایل استفاده از اپلیکیشن موبایل برای کسب و کارتان 📱
۳. Xamarin
Xamarin، ابزاری است که برای توسعه اپلیکیشنهای موبایلی بین پلتفرمی استفاده میشود، که به مهندسان اجازه میدهد، تا 90 درصد کد را در پلتفرمهای اصلی به اشتراک بگذارند. به عنوان یک ابزار نسبتاً جدید، این ابزار مبتنی بر پشته فناوری مایکروسافت است و در حال حاضر جامعه ای متشکل از 1.4 میلیون توسعه دهنده دارد.