نرخ تعامل اپلیکیشن | چگونه آن را افزایش دهیم؟نرخ تعامل اپلیکیشن | چگونه آن را افزایش دهیم؟

نرخ تعامل اپلیکیشن | چگونه آن را افزایش دهیم؟

نرخ تعامل اپلیکیشن، مبحثی است که امروز قصد داریم به آن بپردازیم و در مورد نرخ تعامل در اپلیکیشن موبایل نیز با شما عزیزان صحبت کنیم، در ادامه این مقاله، در همند ، قصد داریم تا در ادامه به بررسی روش‌های کاربردی برای افزایش آن بپردازیم.

نرخ تعامل اپلیکیشن چیست؟

اگر بخواهیم به زبان ساده، نرخ تعامل اپلیکیشن را برای شما توضیح دهیم، به هر چیزی که مدت زمان زیادی آن را پیش خود حفظ کنید، ولی از آن استفاده‌ای نکنید، به این معنی می‌باشد که هیچگونه تعاملی با آن ندارید. مثل : کتاب‌هایی که هیچ‌گاه خوانده نمی‌شوند و یا فیلم و دوره‌هایی که بعد از خرید، هیچگاه دیده نشدند.

نرخ تعامل اپلیکیشن

این موضوع در مورد اپلیکیشن‌ها هم صدق می‌کند، یعنی اگر نرم‌افزار و یا اپلیکیشنی را نصب کرده‌اید، ولی از آن استفاده کنید، یعنی با آن تعامل دارید، هر چقدر مقدار استفاده از این اپلیکیشن بیشتر باشد، نرخ تعامل اپلیکیشن شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

اندازه‌گیری و سنجش نرخ تعامل اپلیکیشن

راه و روش‌های اندازه‌گیری و سنجش نرخ تعامل اپلیکیشن، معیارها و KPIهای مختلفی دارد، به عنوان مثال تعداد دفعات و میزان زمانی که کاربر، در یک نرم‌افزار و اپلیکیشن می‌ماند و طی می‌کند. این معیار‌ها در اپلیکیشن‌های مختلف، متفاوت است. مثلاً یک نرم‌افزار خبری، استاندارد کاملاً متفاوتی از یک نرم‌افزار بانکی دارد.

با رقابتی شدن هر چه بیشتر فضای کسب‌وکار، موضوع افزایش مشارکت مشتریان، بیش‌ از پیش اهمیت یافته است. برندها تلاش می‌کنند تا به شیوه‌های مختلف، ارتباط محکم‌تری با مشتریان برقرار سازند و حالا اپلیکیشن‌های اختصاصی موبایل، نقش ویژه‌ای در این صحنه ایفا می‌کنند. اپلیکیشن‌های تجاری، ضمن فراهم ساخته بستری مناسب برای حضور پررنگ‌تر برندها در نگاه مشتریان، با ارائه رابط‌های کاربری ویژه، تجربه آن‌ها را از تعامل با برند بهبود می‌بخشند.

معیارهای مهم در نرخ تعامل اپلیکیشن موبایل

اگر قصد دارید تعامل و یا engagement کاربران در یک اپلیکیشن‌ موبایل خود را بررسی کنید، در مرحله اول نیاز دارید به این سوال پاسخ دهید: که چه تعداد کاربر فعال در یک اپلیکیشن حضور دارند؟

با اندازه‌گیری نسبت DAU/MAU به مقدار عددی خواهید رسید و درصدی از کاربران ماهانه شما را مشخص می‌کند، که شما انتظار دارید، در یک روز خاص از اپلیکیشن شما استفاده کنند. در واقع برای محاسبه تعامل کاربران، باید میانگین تعداد کاربران یکتا در اپلیکیشن موبایلتان در یک روز خاص را بر کاربران یکتایی که در ۳۰ روز گذشته از اپلیکیشن استفاده کردند، تقسیم کنید.

 

به عنوان مثال، با اندازه‌گیری نرخ تعامل اپلیکیشن، می‌توانید متوجه شوید که کاربران با چه اپلیکیشن‌های موزیکی تعامل برقرار کردند و در چه روزهایی بیشتر از دیگر روزها وارد اپلیکیشن شدند. توجه داشته باشید، محاسبه اندازه‌گیری تعامل کاربران در برخی از اپلیکیشن‌های منتشر شده دارای نسبت متفاوتی است و این نسبت بر اساس کاربران فعال روزانه (DAU) بر کاربران فعال در هفته (WAU) باشد نه کاربران فعال ماهانه، که بتوانند بهتر میزان جذب مخاطبین را اندازه‌گیری کنند و تعامل بهتر با کاربران برقرار کنند.

چطور نرخ تعامل اپلیکیشن را افزایش دهیم؟

با روش‌های متفاوت می‌توان نرخ تعاملهرچیزی؛ از ارسال به موقع تا نوتیفیکیشن مربوط به انجام کمپین‌های بازاریابی که به سادگیه ساخت یک اپلیکیشن است که کاربران در زندگی روزمره از آن استفاده می‌کنند. حتی دسته‌بندی اپلیکیشن‌هایی که شما انتخاب می‌کنید نیز می‌تواند یک فاکتور مهم در رسیدن به نرخ تعامل بالا کاربران با اپلیکیشن‌ شما باشد. با تمرکز بر روی استراتژی تعامل در اپلیکیشن و بررسی و تجزیه و تحلیل رقبای خود می‌توانید موفقیت بزرگی در بین رقبا خود بدست آورید و نسبت به آنان زودتر پیشرفت کنید.

1. آنبوردینگ (Efficient Onboarding)

آنبوردینگ (Onboarding) یا آشناسازی کاربر با اپلیکیشن باید به بهینه‌ترین شکل انجام شود و روشی ساده به نظر می‌رسد، اما همه برنامه‌ها فرآیند ورود کارآمد را آغاز نمی‌کنند. تا حد امکان فرآیند آنبوردینگ خود را ساده و شهودی کنید. هرچه شروع استفاده از یک برنامه دشوارتر باشد، احتمال اینکه کاربران آن را رها کنند بیشتر است.

نرخ تعامل اپلیکیشن

در اینجا چند راه برای ساده کردن ورود کاربر، جهت نرخ تعامل اپلیکیشن وجود دارد:

  1. تعداد مراحل لازم برای ایجاد یک حساب کاربری یا ثبت نام را کاهش دهید و چندین گزینه ثبت نام (برای مثال با فیس بوک یا گوگل وارد شوید).
  2. برای معرفی عملکرد برنامه، آموزش ویژگی‌ها را در طول تجربه ورود به سیستم ارائه دهید، اما فوراً کاربران را بیش از حد بار نکنید.
  3. از طریق عمل به نمایش، حرکات اولیه در تجربه برنامه آموزش دهید.

2. پوش نوتیفیکیشن (Push Notifications)

روزانه، صدها نوتیفیکیشن از اپلیکیشن‌های مختلف روی گوشی‌های هوشمند ظاهر می‌شوند. شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های آموزش زبان، برنامه‌های بانکی و فروشگاه‌های مختلف برای ما پیامک و نوتیفیکیشن می‌فرستند.

بعضی از آن‌ها کاربرد اطلاع‌رسانی را دارند و رمز عبور اپلیکیشن را ارسال می‌کنند. این پیام‌ها در بالای گوشی تلفن همراه کاربر ظاهر می‌شوند و کاربر با کلیک روی آن وارد اپلیکیشن می‌شود. یکی از مثال‌های معروف پوش نوتیفیکیشن، پیام‌های شخصی‌سازی‌شدهٔ  اپلیکیشن آموزش زبان دولینگو است. این اپلیکیشن با معرفی شخصیت‌های مختلف و ارسال پیامی شخصی به گوشی، کاربر را تحریک می‌کند که سراغ اپلیکیشن برود. در چنین مواقعی، کاربر احساساتش برانگیخته می‌شود.

Push Notifications

ocalytics، گزارش می‌دهد که کاربرانی که درجاتی از تعامل با برند شخصی‌سازی‌شده را تجربه می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که برای 11 جلسه یا بیشتر به یک برنامه بازگردند. اگر به یک فروشگاه فیزیکی وارد شوید و مورد تایید قرار نگیرید، احتمالاً از خدمات مشتری ناامید خواهید شد. تعامل برنامه را در همین راستا در نظر بگیرید.

تعامل با کاربران نیز راهی عالی برای جذب مجدد کاربرانی است که از قیف تبدیل خارج شده اند. همین گزارش با بیان اینکه رها کردن برنامه پس از یک بار استفاده از ۲۵ درصد در هنگام اجرای این نوع تعامل به ۱۹ درصد کاهش می‌یابد، از این موضوع حمایت می‌کند.

3. پیام‌های درون برنامه‌ای

 

هرچه تجربه برنامه شما با نیازها و ترجیحات کاربر هماهنگی بیشتری داشته باشد، احتمال اینکه کاربر به استفاده از محصول ادامه دهد بیشتر است. برندهایی که از پیام‌های درون‌برنامه‌ای برای برقراری ارتباط با کاربران استفاده می‌کنند، در عرض 28 روز پس از دریافت پیام، بین 61 تا 74 درصد حفظ کاربر را مشاهده خواهند کرد.

پیام‌های درون‌برنامه اعلان‌هایی هستند که نیازی به اقدام فوری ندارند، اما با این وجود، اعلان‌های مهمی برای دریافت هستند. این موارد می تواند شامل هشدارهایی در مورد مشکلات برنامه، عدم موفقیت در پرداخت یا ارتقاء نسخه باشد. به خاطر داشته باشید که هر پیامی که ارسال می کنید به هر کاربر مرتبط نخواهد بود. تقسیم بندی مخاطبان به شما این توانایی را می دهد که مطمئن شوید اطلاعاتی که دریافت می کنند برای آنها ارزشمند است.

پیام‌های درون برنامه‌ای

برای دستیابی به این هدف، برخی از برنامه‌ها از قابلیت‌های دستگاه مانند : مکان استفاده می‌کنند تا کاربران خاصی را با پیام‌های سفارشی از جمله به‌روزرسانی‌های هم‌زمان و پیوندهایی به محتوای شخصی‌شده هدف قرار دهند.

4. برنامه پیشنهادی و تشویقی

اگر مدل کسب و کارتان به شما اجازه می‌دهد تا به کاربران برنامه پاداش یا وفاداری ارائه دهید، مهم است که از فرصت استفاده کنید. این برنامه‌ها نه تنها کاربران را تشویق به استفاده از محصول می‌کنند، بلکه برنامه‌های وفاداری نیز باعث می‌شوند تا کاربران احساس کنند برای یک برند مهم و مهم هستند.

برنامه پیشنهادی و تشویقی

برنامه‌هایی که از خرید درون‌برنامه‌ای به‌عنوان حالت کسب درآمد استفاده می‌کنند، به‌ویژه برنامه‌های QSR، از تخفیف‌های حساس به زمان بهره‌مند می‌شوند، در حالی که برنامه‌های freemium می‌توانند به جای تخفیف‌های پولی، پاداش‌های مبتنی بر استفاده را به کاربران تشویق کنند.

5. تکرار، تکرار، تکرار

به روز رسانی و بهبود مکرر برنامه به شما کمک می‌کند، تا کاربران را حفظ کنید. شما می‌خواهید به طور مداوم ارزش ارائه دهید وگرنه آن‌ها را به رقبای خود از دست خواهید داد، زیرا آن‌ها به دنبال بهترین گزینه در بازار هستند. اگر آن‌ها چیز بهتری پیدا کنند که ارزش بیشتری را ارائه می‌دهد، برنامه شما را حذف می‌کنند که به نوبه خود نرخ حذف نصب شما را افزایش می‌دهد.

 

6. آزمون A/B

تست A/B (یا آزمون A/B) به شما کمک می‌کند تا بهترین رابط و تجربه کاربری را برای وب‌سایت یا اپلیکیشن خود انتخاب کنید. در حقیقت، در تست A/b شما سعی می‌کنید با شناخت رفتار مخاطب، بهترین طراحی تجربه کاربری را به او ارائه دهید. مطمئن باشید در دنیای دیجیتال مارکتینگ، ارائه تجربه کاربری موفق به معنی فروش و سود بیشتر است. می‌توان این جمله را در یک کلام خلاصه کرد: تبدیل کاربر به مشتری. به همین سادگی!

آزمون A/B

7. بازاریابی همه کاناله یا اومنی‌چنل

به طور خلاصه، اومنی چنل، بازاریابی و فروش همه جانبه است. اما بگذارید کمی عمیق تراین موضوع را بررسی کنیم. اصطلاح اومنی چنل (Omni channel) یا همان کانال همه کاره، به یک رویکرد یکپارچه برای فعالیت های بازاریابی، فروش و عملیات اشاره دارد. البته اصطلاح اومنی چنل در منابع فارسی به اشکال مختلفی همچون اُمنی چنل، امنی چنل و آمنی چنل نیز نگارش شده است.

بازاریابی همه کاناله یا اومنی‌چنل

انواع شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) اپلیکیشن موبایل

شاخص‌های کلیدی عملکرد برای ارزیابی اپلیکیشن دارای انواع گوناگونی هستند. این KPIها را می‌توان در 5 دسته کلی زیر قرار داد:

KPI -1های عمومی اپلیکیشن‌های موبایل

KPI -2های میزان تعاملات اپلیکیشن‌های موبایل

KPI -3های مالی اپلیکیشن‌های موبایل

KPI -4های تجربه کاربری اپلیکیشن‌های موبایل

KPI -5های بازاریابی اپلیکیشن موبایل

تمام این دسته‌ها به یک اندازه اهمیت دارند و بدون این اطلاعات نمی‌توانید اپلیکیشن خود را به خوبی ارزیابی کنید و آن را بهبود ببخشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن